Menu

Uw zoekacties: Passionale sive legende sanctorum. / Jacobus de Voragine, 1510

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
13790 Passionale sive legende sanctorum. / Jacobus de Voragine, 1510
Titel:
Passionale sive legende sanctorum.
Uitgave:
Hagenau : Henricus Gran (voor Johannes Rynman)
Jaar:
1510
Drukker:
Hagenau : Henricus Gran (voor Johannes Rynman)
Bibliografische annotatie:
Bl. 250 (blanco) ontbreekt; de bll. 1 en 14 in contemporain handschrift vervangen. Alleen de eerste initiaal (representant) is ingevuld in rood, marginalia in contemporain handschrift, got. Band: later halfperkament.
Overige gegevens:
; in-2
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
163 G 2