Menu

Uw zoekacties: Supplement bij nr. 33 van de St. Petersburgsche Wjedomosti (...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Inventaris
22. Diverse buitenlandse kranten
Krant
1517 Supplement bij nr. 33 van de St. Petersburgsche Wjedomosti (Berichten) van vrijdag 23 april 1770 met daarin de oproep tot het vertalen van boeken in het Russisch, 23-04-1770
Beschrijving:
Supplement bij nr. 33 van de St. Petersburgsche Wjedomosti (Berichten) van vrijdag 23 april 1770 met daarin de oproep tot het vertalen van boeken in het Russisch
Datering:
23-04-1770
Land:
Rusland
Plaats:
St. Petersburg
Notabene:
Vertaling in het Nederlands inventarisnr 1534 (Doos D 046/53); CTV 0627
Aantal:
1