Menu

Uw zoekacties: Het Jonge Hart : het verhaal van de Vrijzinnige Christelijke...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Plaatsingslijst
Boek
125 Het Jonge Hart : het verhaal van de Vrijzinnige Christelijke Jeugd Centrale (1915-1985) / C. Boer; J.A. Fockema; D. Tjalsma; K.M. Witteveen, 1994
Titel:
Het Jonge Hart : het verhaal van de Vrijzinnige Christelijke Jeugd Centrale (1915-1985)
Uitgave:
Zoetermeer : Boekencentrum BV , 1994
Jaar:
1994
Overige gegevens:
227 p.
ISBN:
9789023917489