Menu

Uw zoekacties: "Een stevige pleister op mijn neus" : Heemskerkse herinnerin...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
587 "Een stevige pleister op mijn neus" : Heemskerkse herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog / E.J.A. Zevenhuizen (red.) ; A.J. de Vries, P.G.M. Gooijer, P.A. de Boer, L. Tillmans en vele anderen, 1995
Titel:
"Een stevige pleister op mijn neus" : Heemskerkse herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog
Uitgave:
Heemskerk : Historische Kring Heemskerk
Jaar:
1995
Bibliografische annotatie:
Met lit. opg. en reg.
Overige gegevens:
112 p. : ill. ; 30 cm
ISBN:
90-73880-03-3
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
134.001
413943