Menu

Uw zoekacties: "Ende op dat hetselve dorpsmeesterschap des te beter ende me...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Artikel in tijdschrift
23448 "Ende op dat hetselve dorpsmeesterschap des te beter ende met alle voorsightigheijt soude werden waergenomen..." : de chirurgijns van Uitgeest in de 17de en 18de eeuw / Arthur Groen, 2003
Titel:
"Ende op dat hetselve dorpsmeesterschap des te beter ende met alle voorsightigheijt soude werden waergenomen..." : de chirurgijns van Uitgeest in de 17de en 18de eeuw
Jaar:
2003
Bibliografische annotatie:
In: Hutgheest, (2003), p.1-17
Overige gegevens:
ill.
Auteurs: