Menu

Uw zoekacties: "... Een raadhuis de gemeente waardig..." : Haarlemmerliede ...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
51497 "... Een raadhuis de gemeente waardig..." : Haarlemmerliede en Spaarnwoude 1906-2006 / Gerrit van den Beldt, [2006]
Titel:
"... Een raadhuis de gemeente waardig..." : Haarlemmerliede en Spaarnwoude 1906-2006
Uitgave:
[S.l.] : [s.n.]
Jaar:
[2006]
Drukker:
Haarlem : Excelsior
Overige gegevens:
60 p. : ill. ; 22x22 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
417899