Menu

Uw zoekacties: Bataafsche staatscourant, 1806

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Krant
33855 Bataafsche staatscourant, 1806
Titel:
Bataafsche staatscourant
Uitgave:
Den Haag : Bureau der Bataafsche Staats-courant, 1806
Bibliografische annotatie:
Verscheen 3x per week of vaker. - Met suppl.: Bijvoegsel behorende tot de Staats-courant, Byvoegsel tot de Staatscourant, en Bataafsche staats na-courant
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Exemplaarkenmerk:
8 F 30