Menu

Uw zoekacties: "Bij klimmender zonne" : Germaansche rechtspleging in den Ba...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
128815 "Bij klimmender zonne" : Germaansche rechtspleging in den Ballerkuil / inleiding, tekst en aanteekeningen door S. Gratama en L. Knappert koren, met oorspr. muziek van Richard Hol, 1895
Titel:
"Bij klimmender zonne" : Germaansche rechtspleging in den Ballerkuil
Editie:
2e dr
Uitgave:
Assen : [s.n.]
Jaar:
1895
Overige gegevens:
52 p : ill ; 23 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
970 C 25