Menu

Uw zoekacties: Van een goê manier tot een wit papier : het onstaan van een ...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
2. Plaatsingslijst
2.3. Documentatie
Boek
2174 Van een goê manier tot een wit papier : het onstaan van een Renkumse & Heelsumse Papierindustrie / A. Hummelen, 2001
Titel:
Van een goê manier tot een wit papier : het onstaan van een Renkumse & Heelsumse Papierindustrie
Uitgave:
Renkum : Stichting papiergeschiedenis Renkum-Heelsum , 2001
Jaar:
2001
Bibliografische annotatie:
Inhoudsopgave; afbn.; tabn.; grfn.
Overige gegevens:
64 p. : ills.
ISBN:
90-75980-21-3