Menu

Uw zoekacties: Op papier gesteld : de geschiedenis van de Nederlandse papie...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
2. Plaatsingslijst
2.3. Documentatie
Boek
2181 Op papier gesteld : de geschiedenis van de Nederlandse papier- en kartonindustrie in de twintigste eeuw / Adam Marijnus Cornelis Maria Bouwens, cop. 2004
Titel:
Op papier gesteld : de geschiedenis van de Nederlandse papier- en kartonindustrie in de twintigste eeuw
Uitgave:
Amsterdam : Boom , cop. 2004
Jaar:
cop. 2004
Bibliografische annotatie:
et lit. opg., reg
Overige gegevens:
400 p. : ill ; 25 cm.
ISBN:
90-5352-984-5 (geb.)