Menu

Uw zoekacties: 'Vrede zij in uwe vesting', een toepasselijk woord, ter wijd...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Inventaris
21. Documentatie
Boek
46 'Vrede zij in uwe vesting', een toepasselijk woord, ter wijding van het tweede eeuwfeest van Aardenburg's Verdediging, uitgesproken in de Doopsgezinde Kerk aldaar door Joh. Dyserinck, 1872
Titel:
'Vrede zij in uwe vesting', een toepasselijk woord, ter wijding van het tweede eeuwfeest van Aardenburg's Verdediging, uitgesproken in de Doopsgezinde Kerk aldaar door Joh. Dyserinck
Uitgave:
, 1872
Jaar:
1872
Bibliografische annotatie:
Dit exemplaar is in 1872 opgedragen aan Anthonia Maria, Maria Anthonia en Nellij en bevat handgeschreven aantekeningen over de stamboom van de familie Dyserinck en een handgeschreven gedicht.
Overige gegevens:
24 p. ; 24
Fysieke plaats:
1505 46