Menu

Uw zoekacties: Canticum canticorum, [ca. 1468]

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
2 Canticum canticorum, [ca. 1468]
Titel:
Canticum canticorum
Variant titel:
Historia seu providentia virginis Mariae ex cantico canticorum = Geschiedenis of Voorzienigheid van de maagd Maria uit het Hooglied
Uitgave:
[Nederlanden] :
Jaar:
[ca. 1468]
Bibliografische annotatie:
Blokboek; 9 houtsneden; prent nr. 3, 4, 7, 11, 13, 15, 16 ontbreken; fol. 1v aanduiding in Middelnederlands: Dit is die voersienicheit va marie der mod’ godes En¯ is gehete¯ in laty¯ can(tice); datering A. Stevenson: 1466
Overige gegevens:
9 bl : ill ; in-2
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
II-02

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga