Menu

Uw zoekacties: 'Boeken van een veelomvattende verscheidenheid' : honderd ja...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
435430 'Boeken van een veelomvattende verscheidenheid' : honderd jaar Wereldbibliotheek 1905-2005 / [medew. Jacqueline Bel ... et al.], 2005
Titel:
'Boeken van een veelomvattende verscheidenheid' : honderd jaar Wereldbibliotheek 1905-2005
Uitgave:
Amsterdam, 2005
Jaar:
2005
Bibliografische annotatie:
Omslagtitel
Overige gegevens:
110 p : ill ; 22 cm
Samenvatting:
Bijdragen over binnen- en buitenlandse auteurs die gezichtsbepalend waren voor de Nederlandse uitgeverij de Wereldbibliotheek.
ISBN:
9028421203 13,00
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Auteurs: