Menu

Uw zoekacties: 1000 jaar bloem-illustratie : zomertentoonstelling, Rijksmus...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
492334 1000 jaar bloem-illustratie : zomertentoonstelling, Rijksmuseum Meermanno-Westreenianum/Museum van het Boek, 's-Gravenhage, 10 juni-1 oktober 1966 / [catalogus door Doetje van Velden ... et al.], 1966
Titel:
1000 jaar bloem-illustratie : zomertentoonstelling, Rijksmuseum Meermanno-Westreenianum/Museum van het Boek, 's-Gravenhage, 10 juni-1 oktober 1966
Variant titel:
Duizend jaar bloem-illustratie
Uitgave:
's-Gravenhage, 1966
Jaar:
1966
Plaats druk:
's-Gravenhage
Drukker:
A.N.D.O.
Bibliografische annotatie:
Tentoonstellingscatalogus
Overige gegevens:
76 p : ill ; 23 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport