Menu

Uw zoekacties: "It": drukwerk van Emile Puettmann. / red. Nico van der Lof,...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
13419 "It": drukwerk van Emile Puettmann. / red. Nico van der Lof, beeldred. Frits deys [et al.]; fot. Piet Janmaat, 1991
Titel:
"It": drukwerk van Emile Puettmann.
Uitgave:
Amsterdam : De Buitenkant, 1991
Jaar:
1991
Bibliografische annotatie:
Uitgave ter gelegeneheid van de overzichtstentoonstelling in het Rijksmuseum Meermanno-Westreenianum / Museum van het Boek. Met werklijst van E. Puetmann.
Overige gegevens:
103 p. : ill ; 21 cm
ISBN:
90-70386-42-9
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport