Menu

Uw zoekacties: "Den Vaderlandt ghetrouwe ..." / [verz. door Yda Elisabeth A...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
508647 "Den Vaderlandt ghetrouwe ..." / [verz. door Yda Elisabeth Andrea], [1944]
Titel:
"Den Vaderlandt ghetrouwe ..."
Uitgave:
Gouda, [1944]
Jaar:
[1944]
Bibliografische annotatie:
In werkelijkheid uitgegeven in Wormerveer : Meijer's Boek- en Handelsdrukkerij De Jong; nr. 175 Ook beschikbaar in microvorm Boek wordt verfilmd Metamorfoze UBL
Overige gegevens:
24 p ; 21 cm
ISBN:
13,00
Plaatskenmerk:
684.92-04 DEN : 1944
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport