Menu

Uw zoekacties: "Onder de 18" / Roel Houwink en [ill. van] Jo Spier, [1939]

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
509024 "Onder de 18" / Roel Houwink en [ill. van] Jo Spier, [1939]
Titel:
"Onder de 18"
Uitgave:
Nijkerk, [1939]
Jaar:
[1939]
Bibliografische annotatie:
Clichés voor de afbeeldingen voor een deel afkomstig van dagblad 'De Telegraaf'. - Druk: C.C. Callenbach, Nijkerk. - Bindwerk: G.F. Callenbach, Nijkerk
Overige gegevens:
130 p : ill ; 35 cm
Plaatskenmerk:
684.92-092 HOUW : 1939
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport