Menu

Uw zoekacties: "Onderwijs van het boekbinden", handleiding door Dirck de Br...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
9706 "Onderwijs van het boekbinden", handleiding door Dirck de Bray. Met ingekleurde tekeningen, 1658
Titel:
"Onderwijs van het boekbinden", handleiding door Dirck de Bray. Met ingekleurde tekeningen
Jaar:
1658
Overige gegevens:
1 deeltje
Samenvatting:
Dit is een uniek document, want het is de enige volledige uiteenzetting over het boekbinden voor het begin van de 18e eeuw. Het is gemaakt door Dirk de Bray toen hij nog leerjongen was en behandelt het standaard boekbinden, niet de luxe inbindwijzen. De Bray zei later het boekbindersvak vaarwel en werd schilder, uiteindelijk trad hij in in een klooster in Brabant. In 1977 werd een facsimile van dit boekje met transcriptie uitgegeven (41-3505 K)
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
44001556
Trefwoorden:
Auteurs:

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga