Menu

Uw zoekacties: "Hoe 't nazituig ook moordt en rooft...". Anoniem gedicht, "...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
16593 "Hoe 't nazituig ook moordt en rooft...". Anoniem gedicht, "uitgegeven te Haarlem in den barren winter van 1945 toen de nood op het hoogst was", 1945
Titel:
"Hoe 't nazituig ook moordt en rooft...". Anoniem gedicht, "uitgegeven te Haarlem in den barren winter van 1945 toen de nood op het hoogst was"
Jaar:
1945
Bibliografische annotatie:
NB. In 2 exemplaren. - Uitgevoerd in oranje kleur, met opdruk van het Haarlemse stadswapen
Overige gegevens:
1 stuk ; 11x9 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
44007052
Gedigitaliseerde bestanden: :
Bestanden alleen toegankelijk via de studiezaal