Menu

Uw zoekacties: "Haarlem is vrij na vijf jaar Duitsche bezetting en terreur....

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
16594 "Haarlem is vrij na vijf jaar Duitsche bezetting en terreur. Hoera!!!" = "Haarlem is free after five years of German occupation and terror. Hurrah!!!", 1945
Titel:
"Haarlem is vrij na vijf jaar Duitsche bezetting en terreur. Hoera!!!" = "Haarlem is free after five years of German occupation and terror. Hurrah!!!"
Jaar:
1945
Bibliografische annotatie:
Prentbriefkaart. Ontwerp van W.N.J. Meester. - In 2 exemplaren
Overige gegevens:
1 stuk
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
44007056
Gedigitaliseerde bestanden: :
Bestanden alleen toegankelijk via de studiezaal
Auteurs: