Menu

Uw zoekacties: Vervolg op het werk, getiteld: Vergelijking der stoombemalin...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
288 Vervolg op het werk, getiteld: Vergelijking der stoombemaling van het Haarlemmermeer met eene door middel van windmolens : Gevolgd door twee verhandelingen bevattende: onderscheidene ophelderingen, verbeteringen en aanzienlijke uitbreidingen betreffende de onderwerpen ingenoemd werk behandeld, benevens de beschrijving van eenige andere werktuigkundige zamenstellen / Reuther, A.C., 1855
Titel:
Vervolg op het werk, getiteld: Vergelijking der stoombemaling van het Haarlemmermeer met eene door middel van windmolens : Gevolgd door twee verhandelingen bevattende: onderscheidene ophelderingen, verbeteringen en aanzienlijke uitbreidingen betreffende de onderwerpen ingenoemd werk behandeld, benevens de beschrijving van eenige andere werktuigkundige zamenstellen
Uitgave:
Den Haag : Gebroeders I. en H. van Langenhuysen, 1855
Jaar:
1855
Overige gegevens:
1278 p. : ill. ; 24 x 14 cm
Plaatskenmerk:
Hmr0288.
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport