Menu

Uw zoekacties: Boekencensuur in de Noordelijke Nederlanden : de vrijheid va...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
262644 Boekencensuur in de Noordelijke Nederlanden : de vrijheid van drukpers in de zeventiende eeuw / Ingrid Weekhout, cop. 1998
Titel:
Boekencensuur in de Noordelijke Nederlanden : de vrijheid van drukpers in de zeventiende eeuw
Uitgave:
Den Haag, cop. 1998
Jaar:
cop. 1998
Deelnummer:
11
Bibliografische annotatie:
Ook verschenen als proefschrift Katholieke Universiteit Nijmegen, 1998 Met lit. opg., reg. - Met samenvatting in het Engels
Overige gegevens:
XVI, 580 p : ill ; 24 cm
ISBN:
9012086175
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Auteurs: