Menu

Uw zoekacties: 150 manuscrits précieux du 9e au 16e siècle : conservés à la...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
91654 150 manuscrits précieux du 9e au 16e siècle : conservés à la Bibliothèque Nationale de Luxembourg / Jul Christophory, 1989
Titel:
150 manuscrits précieux du 9e au 16e siècle : conservés à la Bibliothèque Nationale de Luxembourg
Uitgave:
Luxembourg, 1989
Jaar:
1989
Bibliografische annotatie:
Rugtitel: 150 manuscrits précieux Met lit. opg. en index
Overige gegevens:
311 p : ill ; 25 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport