Menu

Uw zoekacties: Boekhandel en bibliographie : theorie en praktijk geschetst ...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
187618 Boekhandel en bibliographie : theorie en praktijk geschetst in een reeks aaneensluitende opstellen / door R. van der Meulen met talrijke illustraties in en buiten den tekst, [1905]
Titel:
Boekhandel en bibliographie : theorie en praktijk geschetst in een reeks aaneensluitende opstellen
Editie:
3e herz. en verm. druk
Uitgave:
Leiden, [1905]
Jaar:
[1905]
Bibliografische annotatie:
1e dr.: 1883 Met lit. opg
Overige gegevens:
XIV, 723 p : ill ; 24 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport