Menu

Uw zoekacties: 'Neutrale Bond' en 'Nederlandsch Boerencomité', 1930-1934 : ...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Artikel in tijdschrift
26661 'Neutrale Bond' en 'Nederlandsch Boerencomité', 1930-1934 : pogingen tot organisatie van Noordhollandse tuinders tijdens de crisisjaren / Bouwe Hijma, 1986
Titel:
'Neutrale Bond' en 'Nederlandsch Boerencomité', 1930-1934 : pogingen tot organisatie van Noordhollandse tuinders tijdens de crisisjaren
Jaar:
1986
Bibliografische annotatie:
In: Holland, jrg.18 (1986), p.65-90
Overige gegevens:
ill.
Trefwoorden:
Auteurs: