Menu

Uw zoekacties: Een bloemlezing uit 20 jaargangen JONAG BULLETINS / Margueri...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Plaatsingslijst
Boek
18 Een bloemlezing uit 20 jaargangen JONAG BULLETINS / Marguerite Berreklouw; Mirjam Cijs-Loonstijn; Renée Citroen e.a., 2016
Titel:
Een bloemlezing uit 20 jaargangen JONAG BULLETINS
Uitgave:
JONAG
Jaar:
2016
Bibliografische annotatie:
Omslagfoto Bronja Seijnen; Vormgeveing Peter Verwey.
Overige gegevens:
80 p. : ill ; 22 cm
Exemplaarkenmerk:
18