Menu

Uw zoekacties: Alexandre A. M. Stols, 1900-1973, uitgever/typograaf : een d...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
104700 Alexandre A. M. Stols, 1900-1973, uitgever/typograaf : een documentatie / C. van Dijk met een lijst van door Stols uitgeg. en/of typografisch verzorgde boeken door C. van Dijk en H.J. Duijzer, cop. 1992
Titel:
Alexandre A. M. Stols, 1900-1973, uitgever/typograaf : een documentatie
Uitgave:
Zutphen, cop. 1992
Jaar:
cop. 1992
Bibliografische annotatie:
Met lit. opg. en reg
Overige gegevens:
544 p : ill ; 28 cm
Samenvatting:
Monografie over leven en werk van de Nederlandse uitgever en typograaf (1900-1973).
ISBN:
9060117859
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport