Menu

Uw zoekacties: 'In de Gekroonde Lootsman' : het kaarten-, boekuitgevers en ...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
21686 'In de Gekroonde Lootsman' : het kaarten-, boekuitgevers en instrumentenmakershuis Van Keulen te Amsterdam 1680-1885 / onder red. van E.O. van Keulen, W.F.J. Mörzer Bruyns, E.K. Spits, cop. 1989
Titel:
'In de Gekroonde Lootsman' : het kaarten-, boekuitgevers en instrumentenmakershuis Van Keulen te Amsterdam 1680-1885
Uitgave:
Utrecht, cop. 1989
Jaar:
cop. 1989
Bibliografische annotatie:
Catalogus van de gelijknamige tentoonstelling in het Rijksmuseum 'Nederlands Scheepvaart Museum' te Amsterdam, 28 juni tot en met 20 augustus 1989 Met lit. opg., reg. en een samenvatting in het Engels
Overige gegevens:
104 p., [8] p. ill : ill ; 25 cm
Samenvatting:
Tentoonstellingscatalogus met een aantal artikelen over de cartografie van de zee in het algemeen en de beroemde uitgeverij Van Keulen (1680-1880) in het bijzonder.
ISBN:
9061943973 geb.|906194337X pbk.
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport