Menu

Uw zoekacties: Dat speghel onser behoudenisse, 1483

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
18 Dat speghel onser behoudenisse, 1483
Titel:
Dat speghel onser behoudenisse
Variant titel:
Spieghel der menschelijker behoudenisse
Uitgave:
Culemborg : Johan Veldener
Jaar:
1483
Bibliografische annotatie:
[27 Sept 1483] ; 33.5 sheets ; Incipit a1: Dit is die prologhe va den spieghel onser behoudenisse ; Incipit b1v: [H]Ier beghint die spieghel der menscheliker behoudenisse ; ISTC is00660000 ; CA 1573
Overige gegevens:
: ills ; in-4
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
II-18
Trefwoorden:

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga