Menu

Uw zoekacties: 40-'45 Nooit meer!, 1985

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
542 40-'45 Nooit meer!, 1985
Titel:
40-'45 Nooit meer!
Uitgave:
, 1985
Jaar:
1985
Bibliografische annotatie:
Als blijk van waardering voor het slagen van de tentoonstoonstelling '40-'45 Nooit meer! gehouden in het Raadhuis van Haarlemmermeer. Kopieën van krantenartikelen en het gastenboek van de tentoonstelling. Met extra foto en artikelen.
Overige gegevens:
96 p. ; 30 x 21 cm
Plaatskenmerk:
Hmr0542M. Hmr0543M. Hmr0544M.
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport