Menu

Uw zoekacties: 'Iedere handelsgeest is ons vreemd' : J. Greshoff, M.B.B. Ni...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
541077 'Iedere handelsgeest is ons vreemd' : J. Greshoff, M.B.B. Nijkerk en A.A.M. Stols en hun bibliofiele reeks Ursa Minor / [medew. Sjoerd van Faassen ... et al.], 2003
Titel:
'Iedere handelsgeest is ons vreemd' : J. Greshoff, M.B.B. Nijkerk en A.A.M. Stols en hun bibliofiele reeks Ursa Minor
Uitgave:
Amsterdam, 2003
Jaar:
2003
Deelnummer:
jrg. 9, nr. 2 (mrt. 2003)
Bibliografische annotatie:
Speciaal nummer Omslagtitel Met bijlage: Prosepctus van de eerste serie der reeks Ursa Minor welke tot stand komt door de samenwerking van J. Greshoff, M.B.B. Nijkerk en A.A.M. Stols (Deel I-VI)
Overige gegevens:
56 p : ill ; 26 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport