Menu

Uw zoekacties: 'De eer des vaderlands te handhaven' : Costerbeelden als arg...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
577404 'De eer des vaderlands te handhaven' : Costerbeelden als argumenten in de strijd / Jochen Becker en Annemiek Ouwerkerk, 1985
Titel:
'De eer des vaderlands te handhaven' : Costerbeelden als argumenten in de strijd
Uitgave:
, 1985
Jaar:
1985
Bibliografische annotatie:
Aanwezig in kopie. Documentatie. Gaat vergezeld van een 2e doos met: Documentatie L.J. Coster - vervolg Wordt bewaard met nog wat andere documentatie: Zaterdagavond Bijvoegsel van Haarlem's Dagblad, 19 Januari 1935 (artikel i.v.m. L.J. Coster) ; Teylers Museum Magazijn 19, lente '88 (over een tentoonstelling 'Laurens Jansz. Coster en het begin van de boekdrukkunst in Europa' in het Teylers Museum) ; een kopie uit Typografische Mededelingen, 13 (1917), nr. 4, pag. 86 = letterproef Lettergieterij "Amsterdam" voorheen N. Tetterode ; kopie van het titelblad van 'Laurens Koster Tooneelstuk met zang' door Adriaan Loosjes Pz., 1809 = een verwijzing naar dit boek in de Collectie Loosjes (depots Jansstraat)
Overige gegevens:
: facs., ill., portr
Plaatskenmerk:
684.92-094 BECK : 1985
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport