Menu

Uw zoekacties: 1ste rapport van de commissie, ingesteld bij beschikking van...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
706 1ste rapport van de commissie, ingesteld bij beschikking van den minister van Binnenlansche Zaken en Landbouw, van 1 september 1928, no. 8029, Afdeeling Binnenlandsch Bestuur, 1930
Titel:
1ste rapport van de commissie, ingesteld bij beschikking van den minister van Binnenlansche Zaken en Landbouw, van 1 september 1928, no. 8029, Afdeeling Binnenlandsch Bestuur
Uitgave:
Den Haag : Algemeene landsdrukkerij, 1930
Jaar:
1930
Bibliografische annotatie:
Commissie voor de bevolkingsboekhouding
Overige gegevens:
68 p. ; 24 x 17 cm
Plaatskenmerk:
Hmr0706.
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport