Menu

Uw zoekacties: "Altijd weer, of wij het landschap der liefde ook kennen ......

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
539968 "Altijd weer, of wij het landschap der liefde ook kennen ..." : gedicht / van Rainer Maria Rilke vert. van Reinold Kuipers ; houtsnede van A.J. Kuipers, [1941]
Titel:
"Altijd weer, of wij het landschap der liefde ook kennen ..." : gedicht
Uitgave:
[S.l., [1941]
Jaar:
[1941]
Bibliografische annotatie:
Geschenk van het Nederl. Verb. van Boekenvrienden
Overige gegevens:
1 bl : ill ; 28×22 cm
Plaatskenmerk:
684.92-05 RILK : 1941
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport