Menu

Uw zoekacties: 'Een ril doorklieft het lijf dat vreest de vrijheid van de g...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
558499 'Een ril doorklieft het lijf dat vreest de vrijheid van de geest' / [inl.: Kees Gnirrep samenst.: Afdeling Zeldzame en Kostbare Werken], [1996]
Titel:
'Een ril doorklieft het lijf dat vreest de vrijheid van de geest'
Editie:
2e verb. opl
Uitgave:
Amsterdam, [1996]
Jaar:
[1996]
Bibliografische annotatie:
Expositie: Werkman en De Blauwe Schuit, Universiteitsbibliotheek Amsterdam, 16 februari-29 maart 1996 Oplage van 100 ex 1e opl.: 1996 Met lit. opg Zie ook: Chassidische Legenden / ppn 811676757
Overige gegevens:
23 p ; 20 cm
Plaatskenmerk:
684.92-05 GNIR : 1996
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Auteurs: