Menu

Uw zoekacties: "60 jaar zee- en kustvisserij" : de Nederlandse Vissersbond ...

Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
36021 "60 jaar zee- en kustvisserij" : de Nederlandse Vissersbond 1934-1994 / [samenst. en eindred. Gerrit Hiemstra ; m.m.v. Klaas Hoekstra en Douwe Tuinsma], 1994
Titel:
"60 jaar zee- en kustvisserij" : de Nederlandse Vissersbond 1934-1994
Uitgave:
[Emmeloord] : [De Nederlandse Vissersbond]
Jaar:
1994
Bibliografische annotatie:
Jubileumboek over 60 jaar Nederlandse Vissersbond
Overige gegevens:
96 p. : ill., foto's ; 30 cm
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
530.004