Menu

Uw zoekacties: Akte van transport voor schepenen van Haarlem van de helft v...
Bibliotheek

De bibliotheek van het Noord-Hollands Archief heeft een grote collectie boeken, tijdschriften en andere publicaties en bezit heel veel historische kranten uit Noord-Holland en dorpen en steden uit de regio. Een overzicht van nieuwe aanwinsten is hier te bekijken.

 
 
De bibliotheek bevat:
  • Tienduizenden boeken.
  • Bijzondere en unieke tijdschriften, zoals die van historische verenigingen in Noord-Holland.
  • Lokale en regionale dag- en weekbladen. Een gedeelte van de collectie kranten is online te bekijken via de Krantenviewer. Bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad, te raadplegen van 1883-1980.
  • Een verzameling van (vaak uniek) gedrukt en geschreven materiaal. Voorbeelden hiervan zijn: dagboeken en brieven, bid- en devotieprentjes, gelegenheidsgedichten en pamfletten, schoolrapporten en diploma’s, reclamemateriaal en briefhoofden en materiaal uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder veel illegale kranten.
  • De Oude Boekerij van de Stadsbibliotheek Haarlem.
De bibliotheekcatalogus kan online geraadpleegd worden. Het materiaal zelf is te bekijken in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief.
beacon
 
 
Boek
12528 Akte van transport voor schepenen van Haarlem van de helft van een huis en ververij aan de Soyerstraat, door Pieter Baertout Corverszoon aan Jan Willemszoon en Daniel Willemszoon, 1428
Titel:
Akte van transport voor schepenen van Haarlem van de helft van een huis en ververij aan de Soyerstraat, door Pieter Baertout Corverszoon aan Jan Willemszoon en Daniel Willemszoon
Jaar:
1428
Overige gegevens:
1 stuk op perkament
Raadpleegmogelijkheid:
Exemplaarkenmerk:
44002828