Menu

Beeld

Het Noord-Hollands Archief beheert een grote hoeveelheid uniek beeldmateriaal. De afbeeldingen komen uit diverse collecties, uiteenlopend van kleine particuliere archieven tot beeldcollecties van overheidsorganisaties. Het materiaal illustreert niet alleen het leven en het landschap in de regio door de tijd heen, maar bevat ook relevante informatie over de ontwikkeling van steden en provincie. Denk hierbij aan kaarten, plattegronden, topografische tekeningen en foto’s. Een collectie die door haar aard en achtergrond een belangrijke plek inneemt is de Provinciale Atlas. Zeker ook vermeldenswaard zijn de 2.000.000 negatieven in de collectie van Fotopersbureau De Boer.

Beeldbank

Het beeldmateriaal is voor een deel ontsloten in onze beeldbank waarin op dit moment ongeveer 250.000 afbeeldingen staan.

Het kan voorkomen dat een afbeelding of onderwerp nog niet gedigitaliseerd of beschreven is, of dat deze niet getoond kan worden vanwege auteursrechten. Mocht u vragen hebben over beeldmateriaal dan kunt u contact met ons opnemen.

Audiovisuele collectie

Het Noord-Hollands Archief beheert een audiovisuele collectie die bestaat uit ongeveer 700 uur aan beeld- en audiomateriaal. Dit materiaal is zeer divers en varieert van professionele opnamen tot opnamen van raadsvergaderingen en van interviews tot films van dagelijkse gebeurtenissen.

Een deel van het materiaal is online te bekijken. Een ander deel is gedigitaliseerd en in de studiezaal te raadplegen.

Tot slot is er een deel dat nog niet gedigitaliseerd is, maar wel beschreven. Dit materiaal kunt u op afspraak bekijken. Heeft u vragen over de collectie of de aanwezigheid van materiaal, dan kunt u contact met ons opnemen.