Menu

Kon. Joh. Enschedé

In 2015 heeft het Noord-Hollands Archief de unieke en omvangrijke verzameling van Museum Enschedé onder zijn hoede genomen. Museum Enschedé is het bedrijfsmuseum van Koninklijke Joh. Enschedé. De collectie weerspiegelt de geschiedenis van het bedrijf, zijn producten en zijn plaats binnen de bedrijfstak.

De werkzaamheden van Koninklijke Joh. Enschedé – het vroegere Joh. Enschedé en Zonen – omvatten ruim 300 jaar drukkerij, uitgeverij, lettergieterij en de vervaardiging van waardepapieren zoals bankbiljetten en postzegels. Al deze aspecten van het bedrijf komen in de collecties van het museum volledig tot uitdrukking. Museum Enschedé heeft de ANBI-status.

Een groot gedeelte van de collecties van Museum Enschedé is overgebracht naar de depots van het Noord-Hollands Archief. Voor informatie kunt u contact opnemen met het Noord-Hollands Archief via info@noord-hollandsarchief.nl.

De collecties van Museum Enschedé zijn nog niet digitaal toegankelijk. Hieraan wordt momenteel gewerkt. De collectie bestaat uit de volgende onderdelen: