Menu

Hello World!

Hello World!

Het Noord-Hollands Archief beschikt over meer dan vijftig kilometer archiefmateriaal. Kijk op de pagina archieven voor een overzicht en bezoek de pagina broninformatie voor meer informatie over vaak voorkomende onderwerpen.

Hello World!

Het doen van onderzoek in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief is gratis. Bij het eerste bezoek maakt de receptiemedewerker een pasje met een bezoekersnummer aan. Het bezoekersnummer is nodig voor het aanvragen van originelen op de studiezaal en gratis scans via de service scannen op verzoek.

Hulp nodig bij een onderzoek? Kijk bij de FAQ over Onderzoek voor de mogelijkheden.

 

Hello World!

Onze studiezaal in de Jansstraat 40 is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur en elke derde zaterdag van de maand van 9.00-16.00 uur. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en speciale sluitingsdagen. U hoeft geen afspraak te maken.

Hello World!

Het is niet nodig om een afspraak te maken voor een bezoek aan de studiezaal.

Wij raden aan om vooraf aan het bezoek in het archievenoverzicht de raadpleegbaarheid van het stuk te bekijken. Niet alle stukken worden bewaard op de locatie waar ook de studiezaal is. Stukken die op een andere locatie bewaard worden, moeten van tevoren worden aangevraagd. Voor meer informatie over het aanvragen van stukken op de studiezaal klik hier.

Mocht u vragen hebben over een bezoek aan de studiezaal of de raadpleegbaarheid van stukken kunt u contact opnemen via onze chatservice (maandag van 9.00-12.30 uur, dinsdag en donderdag van 9.00-16.00 uur, en woensdag en vrijdag van 9.00-12.30 en 19.00-22.00 uur) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..