Menu

Links

Wat is het e-Depot?

Het NHA e-Depot

Het Noord-Hollands Archief heeft fysieke depots om de papieren archieven te bewaren. Voor digitale archieven heeft het Noord-Hollands Archief sinds oktober 2021 een digitaal depot; een voorziening waarin digitale informatie kan worden opgeslagen en worden beheerd. Dat betekent dat de informatie altijd wordt gecontroleerd of het nog volledig is en kan worden geopend. Door deze voorziening blijft de informatie altijd beschikbaar en zorgt het Noord-Hollands Archief, net als met de papieren archieven, voor het behoud van het geheugen van Noord-Holland.

Het e-depot wordt continue gemonitored. De wereld om ons heen is in beweging: nieuwe technische mogelijkheden, wetgeving die verandert, allerlei factoren zijn van invloed op de manier waarop het e-depot moet worden ingericht en waar het aan moet voldoen. Door de monitoring en voortdurende aanpassing zorgt het Noord-Hollands Archief altijd voor een goede en veilige digitale bewaarplaats.

Benieuwd naar de ontwikkelingen? Lees ons blog!

Mensen zoeken informatie in een ladebak

Vragen over het e-Depot? Neem dan contact op met onze adviseurs digitale archivering, Casper Huisman, Lizanne Gille en Mark Rijpkema.