Menu

Data

Maandag 12 augustus van 14.00-15.00 uur

Entree

Gratis

Locatie

Janskerk, Jansstraat 40, Haarlem

Rondleiding door de Janskerk

Loop op maandag 12 augustus mee met een rondleiding door de Janskerk!

De Janskerk is de oudste in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven kerk van Haarlem. Het gebouw werd in 1318 gebouwd door de Johannieters (ook wel Jansheren of Maltezer Ridders genoemd), een internationale katholieke ridderorde. De Janskerk was een van de grootste Johannieterkloosters in Nederland.

Deze rondleiding voert langs sporen van zeven eeuwen geschiedenis in de Janskerk: van de middeleeuwse Johannieters tot het Beleg van Haarlem en van opvangplaats voor militairen tot gemeentearchief.

De rondleiding is bedoeld als laagdrempelige eerste kennismaking met de Janskerk. Heeft u specialistische vragen over de kerk? Mail dan naar info@noord-hollandsarchief.nl of raadpleeg het boek ‘Van Commanderij van Sint-Jan tot Noord-Hollands Archief’ van Wim Cerutti in onze studiezaal.

Aanmelden

De rondleiding is gratis. Er is een beperkt aantal plekken. Geef je op door te mailen naar rondleidingen@noord-hollandsarchief.nl. De rondleiding start op 12 augustus om 14:00, verzamelen bij de receptie in de Janskerk (Jansstraat 40, Haarlem).