Menu

Data

Zondag 24 november 2019 van 11.00-16.00 uur

Entree

Gratis

Locatie

Janskerk, Jansstraat 40, Haarlem

Familiedag in de Janskerk op 24 november

Op zondag 24 november zijn alle kinderen en hun (groot)ouders uitgenodigd om naar het Noord-Hollands Archief te komen. Wij vieren de heropening van de Janskerk en de opening van de permanente tentoonstelling over drukkerij Joh. Enschedé.

Het Grafisch Atelier Haarlem is te gast in het splinternieuwe Historisch DrukLAB dat bij de tentoonstelling hoort. Hier kun je op een historische pers uit de 19e eeuw je eigen Enschedé-drukwerk maken.

In de Commandeurszaal is de wilde fantasiedierenbende van illustrator Saša Ostoja (onder meer bekend van illustraties uit de Volkskrant) neergestreken. Ga met een speurtocht op pad en ontdek nieuwe diersoorten. De tentoonstelling vormt een bos van fantasie en is een ode aan de fantasie en de mooie verhalen over fabels en vertellingen die in het archief te vinden zijn.


Beeld: Saša Ostoja voor Bliksem Magazine

In het Archiefcafé is de tentoonstelling Hontō – Echt waar? door Maria Mombers te zien. Maria Mombers heeft rondom het thema ‘fantasiedier’ verschillende verhalen verzameld van mensen uit haar omgeving die een vreemde gebeurtenis hebben meegemaakt met een bepaald dier of dieren in de hoofdrol.

Ook Theater Stuiter is op bezoek en speelt om 11.00 uur ‘Foei Vos’ voor alle kinderen vanaf 4 jaar en om 14.00 uur ‘Boekenfabriek’ voor alle kinderen vanaf 9 jaar.

De familiedag is gratis toegankelijk.