Menu

Data

Zondag 9 augustus 2020, aanvang 14.00 uur

Entree

Gratis; na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd t.b.v. de musicus en de kerk

Locatie

Janskerk, Jansstraat 40, Haarlem

Concert: Jeroen Dupont speelt meesterwerken voor viool solo

Op 9 augustus speelt violist Jeroen Dupont (winnaar Nationaal Vioolconcours Oskar Back 2007) een viool-solo recital in de Janskerk te Haarlem.

Op het programma staat de Partita nr. 2 in d-klein voor viool solo van Johann Sebastian Bach met de beroemde Chaconne, vaak genoemd als de mooiste compositie voor viool solo. Hierna vertolkt Jeroen Dupont de Sonate nr. 2 van de Waalse componist Eugène Ysaÿe, opgedragen aan de Franse vioolvirtuoos Jacques Thibaud, met de Partita nr. 3 voor viool solo van Bach en het Dies Irae, het gregoriaanse gezang uit de katholieke dodenmis, als inspiratiebron. Dan volgt een licht en rapsodisch werk van Fritz Kreisler: Recitativo und Scherzo-Caprice. Tot slot speelt Jeroen Dupont de beroemde Capriccio nr. 24 voor viool solo van Niccolò Paganini.

Onlangs speelde Jeroen Dupont een prachtig solo recital in De Waalse Kerk in Amsterdam. Zijn interpretatie van de muziek van Ysaÿe werd geprezen door Wenneke Savenije in muziektijdschrift De Nieuwe Muze: ‘Nu getuigde zijn gepassioneerde vioolspel, méér nog dan in de ontzagwekkende noten van Bach, van een innerlijke urgentie en noodzakelijke gedrevenheid die tijdens de gedwongen thuisisolatie van de afgelopen maanden nog eens extra diep in Duponts innerlijk wortel had geschoten.’

ZONDAG 9 AUGUSTUS 14:00 uur  – JANSKERK, HAARLEM

Bij voldoende aanmeldingen volgt een tweede concert om 16:00 uur.

Duur van het concert: ca. 60 min. zonder pauze.
Entree: gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd t.b.v. de musicus en de kerk.
Reserveren (verplicht) via info@jeroendupont.nl  

I.v.m. COVID-19 wordt bij deze concerten een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Geef bij de reservering aan of u een aparte plaats wenst of naast een partner/huisgenoot geplaatst wilt worden. Voorafgaand wordt geïnformeerd naar uw gezondheidstoestand; mensen die hoesten, koorts hebben of andere ziektesymptomen vertonen, worden verzocht thuis te blijven en zullen toegang worden ontzegd. Gelieve voor ieders veiligheid tijdens en rondom het concert altijd 1,5 meter afstand in acht te nemen.