Menu

AFGELOPEN | Tentoonstelling Kroonjuwelen

Het Noord-Hollands Archief beheert miljoenen stukken in duizenden archieven en collecties. Van documenten tot databases, van foto’s tot films en van bevolkingsgegevens tot boeken. Met deze berg aan puzzelstukjes kan iedereen zelf onderzoek doen naar zijn of haar geschiedenis, of naar specifieke onderwerpen. En als je goed zoekt, kan je de meest bijzondere en prachtige dingen vinden. Objecten en historische documenten die je ook in een museum zou kunnen aantreffen, maar die bij ons gewoon bewaard worden tussen alle andere stukken en objecten. Voor het eerst hebben wij uit al onze archieven en collecties onze ‘kroonjuwelen’ geselecteerd. Een selectie van de mooiste, oudste, belangrijkste en interessantste stukken. Hoe je deze facetten van het archief bekijkt, kan op verschillende manieren: als inwoner, als bezoeker of als speurder en onderzoeker. Laat je verbazen door de schitterende facetten van het archief en verwonder jezelf aan negen eeuwen geschiedenis.

Mart van de Wiel, senior medewerker presentaties en samensteller van de tentoonstelling neemt de bezoeker mee naar zijn favorieten in de tentoonstelling:

De tentoonstelling is van 15 november t/m 18 december 2021 te zien bij het Noord-Hollands Archief in de Janskerk, Jansstraat 40, 2011 RX Haarlem en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur. Op zaterdag 20 november en 18 december is de tentoonstelling extra geopend van 9 tot 16 uur.

Voor het bekijken van de tentoonstelling heb je een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig.