Menu

Links

Weiland Ensemble overhandigt eerste exemplaar van Kroniek aan onze directeur Lieuwe Zoodsma

Lieuwe Zoodsma, directeur van het Noord-Hollands Archief, ontvangt het eerste exemplaar van de Kroniek van het Weiland Ensemble tijdens een concert in de Janskerk op zaterdag 26 maart 2022.

Het gemengde koor Het Weiland Ensemble geeft op zaterdag 26 maart 2022 in de Janskerk, de publiekslocatie van het Noord-Hollands Archief, het concert Poetry in Music ter gelegenheid van het verschijnen van hun kroniek Bladeren in het weiland. Bij het nu al uitverkochte concert geven zij liederen van enkele Scandinavische en Engelse componisten ter gehore.

Het ensemble kenmerkt zich niet alleen door zijn muzikale kwaliteit, maar ook door een hechte onderlinge band tussen de koorleden. Zes van de huidige leden zijn meer dan 30 jaar lid, twaalf meer dan 20 jaar.

Een van dé vocale ensembles in Haarlem

Vanaf de oprichting in september 1988 groeide Het Weiland Ensemble uit tot een van de grotere vocale ensembles in korenstad Haarlem. Met zijn vrij constante omvang van tussen de 30 en 40 leden voerde het in de loop van 32 jaar rond de 130 concerten uit in Haarlem en omgeving, maar ook op vele Nederlandse en buitenlandse locaties.

Van plan tot prachtig boekwerk

Joep Jaspers is sinds januari 2013 lid (lage bas) van Het Weiland Ensemble. In het lustrumjaar 2018 nam hij het initiatief om de geschiedenis van het koor op te schrijven. Hij maakte hier veelvuldig gebruik van het materiaal dat bij het Noord-Hollands Archief beschikbaar is. Drie jaar later is de kroniek gereed. Naast de volledige overzichten van concerten, leden, koororganisatie en repertoire zijn ook rond 500 foto’s te bewonderen die het Weilandverhaal tot leven brengen.

Voor meer informatie en contact over het koor kunt u terecht op www.weilandensemble.nl

Het boek is te verkrijgen via de auteur: joep.jaspers@planet.nl