Menu

Meivakantie bij het Noord-Hollands Archief

Het is meivakantie in Noord-Holland. Behalve op Koningsdag en op 5 mei zijn wij van ma t/m vr van 9-17 uur geopend. Bekijk onze publiekslocatie, de Janskerk en onze tentoonstellingen.

Drukkerij van Waarde

In onze permanente tentoonstelling ‘Drukkerij van waarde’ over drukkerij Joh. Enschedé kun je zelf een bankbiljet maken en meer leren over deze beroemde Haarlemse familie, bankbiljetten en postzegels van vroeger bekijken en meer leren over het drukproces.

Vraag bij de receptie om de audiotour!

Kom kaartjes drukken!

Speciaal voor de meivakantie is het Historisch DrukLAB open, waar je op 150 jaar oude Sutter persen eigen kaartjes kan drukken. We zijn open op dinsdag 26 april en woensdag 4 mei van 13-16 uur. Verzekerd zijn van een plekje? Meld je aan via educatie@noord-hollandsarchief.nl.

Hoe het drukken werkt, legt onze collega Marianne Hamersma hier alvast uit:

De vele gezichten van Vrouwen in Verzet

Op de begane grond in de Heemsteedse Kapel kun je de tentoonstelling ‘De vele gezichten van Vrouwen in Verzet’ bekijken. In deze tentoonstelling vertellen wij de verhalen van de vele moedige vrouwen in Noord-Holland tijdens WOII. Lees hier meer over het project en de tentoonstelling.

Ga zelf aan de slag!

Vraag om een leeg persoonsbewijs bij de receptie en ontdek samen de verhalen van Noord-Hollandse verzetsvrouwen. Het persoonsbewijs vul je zelf in door middel van zoek-, kijk- en doe-opdrachten. De antwoorden op de vragen vormen een code om de kluis met de laatste opdracht te kunnen openen. 

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Jongere kinderen hebben waarschijnlijker hulp nodig van een begeleider.

Tentoonstelling ’50 jaar arbeidsmigratie in Nederland’

In de Commandeurszaal is t/m 27 mei de tentoonstelling ’50 jaar arbeidsmigratie in Nederland’ te zien, die wij met Atlas Cultureel Centrum Den Haag hebben gerealiseerd. Lees hier meer over de tentoonstelling!


Turkse meisjes op de Noorderschool, 1980.