Menu

Combinatierondleiding Vlaams Haarlem en Nieuwkomers

Bezoek twee tentoonstellingen over Vlaamse nieuwkomers in Haarlem en ontdek meer over hoe de kunst en de stad rond 1600 blijvend veranderden (inclusief gratis wandelfolder)

Het Noord-Hollands Archief en het Frans Hals Museum organiseren op 16 en 17 december een speciale combinatierondleiding in het kader van de tentoonstellingen Vlaams Haarlem en Nieuwkomers. Tijdens deze rondleiding bezoek je met een ervaren gids beide tentoonstellingen en wandel je langs twee iconische gebouwen in de stad.

De rondleiding start om 13:30 uur bij het Noord-Hollands Archief (Jansstraat 40) en eindigt bij locatie HOF van het Frans Hals Museum (Groot Heiligland 62). Een kopje koffie of thee met huisgemaakte taart bij museumcafé Cleeff Frans Hals is inbegrepen.

Speciale aanbieding

Bij de ticketprijs van € 15,- per persoon is inbegrepen:
- Rondleiding door de tentoonstelling Vlaams Haarlem (Noord-Hollands Archief)
- Korte stadswandeling langs de Vleeshal en het stadhuis
- Koffie of thee met huisgemaakte taart bij museumcafé Cleeff Frans Hals (t.w.v. € 7,50)
- Rondleiding door de tentoonstelling Nieuwkomers (Frans Hals Museum HOF)
- Toegang tot Frans Hals Museum HOF (t.w.v. € 16,-)
- Wandelfolder Vlaamse sporen beschikbaar gesteld door Haarlem Marketing

Tickets kunt u HIER reserveren.

Over de tentoonstellingen

Nieuwkomers. Vlaamse kunstenaars in Haarlem 1580-1630 (Frans Hals Museum)
Vlaamse kunstenaars brachten de kunst in Haarlem tot bloei. Ontdek aan de hand van het werk en leven van zes bekende kunstenaars hoe rond 1600 de kunst en de stad blijvend veranderden. Klik hier voor meer informatie.

Vlaams Haarlem (Noord-Hollands Archief)
Ontdek het verhaal van al die andere onbekende Vlaamse nieuwkomers die tussen 1580 en 1630 naar Haarlem kwamen. Wie waren zij? Waar woonden zij? Wat brachten zij mee en hoe werden ze hier ontvangen? Klik hier voor meer informatie.