Menu

Museumnacht Kids in Haarlem

Op zaterdag 21 oktober, de eerste zaterdag van de herfstvakantie, is het weer zover! Jonge culturele nachtbrakers kunnen dan genieten van al het moois dat cultureel Haarlem te bieden heeft tijdens Museumnacht Kids. Veel musea en culturele instellingen zijn die avond geopend en bieden een speciaal programma rondom het thema 'Superhelden' aan. En ook wij zijn dit jaar weer van de partij!

Voor meer informatie en tickets, kijk op museumnachtkids.nl. Voor ons programma, scroll naar beneden. 

PROGRAMMA

Glow in the Dark Escaperoom
Vanaf 8 jaar, 2x per uur 
Ben je niet bang in het donker? En hou je wel van mysteries? Ontdek in de Glow in the Dark Escaperoom de heldendaden van kinderen uit het verleden. Met een klein team los je in het donker raadsels op. Tip: gebruik je zintuigen! 

Speurtocht met Archie
Alle leeftijden, doorlopend
Help! Archie, onze pluizige archivaris, is belangrijke informatie verloren! Kan jij Archie helpen? Speur door de eeuwenoude Janskerk en los de raadsels op. Maar pas op: onderweg kom je schedels, kanonskogels en zelfs een pistool tegen!

Workshop Held op Sokkel
Vanaf 7 jaar, doorlopend
Hoe word je een held? Wanneer krijg je een standbeeld? En kloppen alle Haarlemse heldenverhalen eigenlijk wel? Maak tijdens deze creatieve workshop jouw eigen held op sokkel. Leer ondertussen meer over een bekende Haarlemse mythe…

Historisch DrukLAB
Alle leeftijden, doorlopend
Kom een kaartje drukken op onze 19e-eeuwse drukpersen! Onder begeleiding van het Grafisch Atelier Haarlem leer je meer over het eeuwenoude drukkersvak. Ga aan de slag met letterbakken, vignetten, inktrollen en drukpersen en maak de mooiste creaties! 

Vrouwen in Verzet
Alle leeftijden, doorlopend
Wist jij dat tijdens de Tweede Wereldoorlog veel vrouwen in het verzet zaten? In Noord-Holland waren het er wel meer dan 1600! Kom in onze tentoonstelling luisteren naar de heldhaftige verhalen van deze verzetsvrouwen.

Afterparty
Alle leeftijden, van 21.00 - 22.00 uur 
De voetjes gaan van de vloer in de oudste nog bestaande kerk van Haarlem. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer: zaterdag 21 oktober
Hoe laat: 17.00 - 22.00 uur
Waar: Janskerk in Haarlem

Zorg dat je erbij bent!