Menu

Links

Duizenden afbeeldingen NHA gratis beschikbaar

Sinds deze week is het mogelijk om gratis afbeeldingen op hoge resolutie rechten vrij uit de Beeldbank van het Noord-Hollands Archief te downloaden. Vanaf nu kan iedereen zelf een reproductie laten maken voor aan de muur, een telefoonhoesje laten bedrukken of bijvoorbeeld een kalender ontwerpen met topstukken uit de collecties van het Noord-Hollands Archief.

Van The Beatles tot Saenredam

In de Beeldbank op de website van het Noord-Hollands Archief, www.noord-hollandsarchief.nl, zijn meer dan 260.000 afbeeldingen te vinden, zoals foto’s, kaarten, plattegronden en topografische tekeningen. Een groot deel daarvan is nu met één druk op de knop te downloaden. Bijvoorbeeld foto’s van het optreden van The Beatles in Hillegom en prachtige zeventiende-eeuwse pentekeningen van Pieter Saenredam.

The Beatles in Treslong (Hillegom)
Poppe de Boer, The Beatles in Treslong (Hillegom), 5 juni 1964.
Noord-Hollands Archief, collectie Fotoburo de Boer, NL-HlmNHA_1478_044

Uitzonderingen

Niet alle afbeeldingen zijn in hoge resolutie beschikbaar. Mocht de resolutie te laag zijn, dan is het in de meeste gevallen mogelijk een nieuwe opname in hoge resolutie te laten maken. Hieraan zijn kosten verbonden. Neem hiervoor contact op met het Noord-Hollands Archief via info@noord-hollandsarchief.nl. Sommige afbeeldingen mogen niet worden gedownload in verband met auteursrechten. Indien dit het geval is, staat dit aangegeven.